28. okt. 2013

Båtsman og vores fasan

Lige netop den her fasan er der mange følelser bag!

Båtsman er nu tre år gammel og med mine egne principper og måde at træne Braccoer på, så er det denne sæson han for alvor går igang med rigtig jagt. Indtil nu har det været træning og deltagelse på forskellige prøver, som dog ligner jagt. Men det er først i år der fældes vildt for ham. Til at starte med har det være krager og lette måger.

Denne weekend fik han dog sin første fasan. Kun ham og jeg på marken her bag ved huset. Hele seancen tog ikke så lang tid, men den havde det hele. Førskuds arbejdet, situationen omkring standen og efterskudsarbejdet. En rigtig herlig situation, som Båtsman tydeligvis er stolt over.

Men den enes brød er, som sagt den andens død.

Fasanen var os kær. Han er udruget under en af vores høns. Han har gået og hygget sig tæt omkring vores hus og til tider gået ved vores fødder. Nu var han dog blevet vild, men holdt sig tæt ved fodertønderne. Hans kråse var også helt fyldt, så han har ikke manglet noget. Han fik et godt, men kort liv. Nogle gange kan glæderne ved fuglearbejdet godt være lidt svære. Fortæl ikke denne historie til Freja!
0 kommentarer