28. dec. 2009

Årets sidste jagt i Hjallerup

Årets sidste jagt blev afholdt i det skønneste solskin og i frostvejr. Men inden da skulle hytten lige varmes op med gasbrænder og masser af stearinlys. Einer og jeg var de første, så vi tørnede til og hytten var klar til de andres ankomst.
Traditionen tro er denne sidste jagt nok mere socialhygge end jagt. Christian havde lave vildtgryde. Men ærgeligt nok, så gled han på trappen derhjemme og vi fik kun lov at smage resterne af en ellers fyldt gryde. Tilgengæld blev en masse villakatte glade for gratis vildtgryde.


Det var tydeligt, at dagen skulle blive smuk, da vi trådte ud i de stærkeste solskinsstråler.


Ud over et par Braccoer (Freddie og Bambi), så er de faste hunde en Breton (Sif) og en Fieldtrial Spaniel (Soffie), begge helt igennem herlige hunde. Soffie har haft et kuld i år og en af hvalpene gør sig allerede godt på jagt. Men Soffie en også en helt igennem stærk jagthund,


Det blev en smuk dag, me også den hårdeste i denne sæson. Sneen lå med en froststærk skorpe og dette gjorde det ekstra tungt både for hunde og førere.



Freddie kan lige ses under den første mølle. Men på dette tidspunkt kunne man godt mærke, at kræfterne var ved at slippe op.



Efter maden tog jeg Bambi ud på en lille tur. Sneen var ikke hendes stærke side, men hun tog stand for en hare, som vi selvfølgelig lod løbe.




Per fik sig en sneppe i skoven, der på dagen var eneste vildt der blev nedlagt.





Men priorieten var også koncentreret omkring rå hygge i røg og damp.












0 kommentarer