30. dec. 2015

Godt Nytår

2015 er på hæl og det er derfor et en god tid at reflektere.

Året har været solidt. Det gode arbejde med at vise racen, som jagthund i Danmark har fortsat med egne hunde og frem for alt med BiancoRosso hunde over landet.


Træning og udvikling af MARKPR Compratriota di Bonfini Idil (Nelly) har for eget vedkommende båret frugt og hun fik sin Markprøve præmiering/titel i starten af året. En titel der for mig står, som en af de højeste. En dansk markprøvepræmiering er kvalitetstesten på det en stående jagthund skal kunne, som en jagthund i tiden. Det bliver spændende at følge hende fremover.Det fremmeste resultat for racen i Danmark og ud over vores grænser har dog uden sidestykke været Rikke Pyndt og MARKPR KBHV12 Biancorosso Bruno Cipolla (Alfredo) præmiering på Fuldbrugsprøven. Der er ingen Bracco Italiano der har opnået dette før og de har derfor sat en helt ny standard for racens potentiale, som den alsidige jagthund den virkelig er. Rikke og Alfredo kan ikke roses nok for dette. Endnu engang tillykke herfra.


Året har budt på ekstra megen jagt. Det har været helt fantastisk at have både MARKPR.Bambaia Di Ala D'Oro (Bambi) og MARKPR DKCH DKV12 DKKV12 DKKV13 Biancorosso Baldo Di Gregorio (Båtsman) med på jagt. Båtsman er virkelig i sin bedste alder og er bundsolid. Der er kommet meget med hjem på tasken grundet godt hundearbejde. Det er jo det, som er hele meningen med al hundearbejdet. Derfor er det ekstra motiverende når det hele går op i en højere enhed på jagt.
Året har heldigvis også budt på andet en hundearbejde og jagt. Familien har det godt og specielt oplevelser, som fodboldtræner med U10 pigerne i Løkken har været helt fantastiske. Det kan godt ske mine pædagogiske evner passer bedre til voksne soldater, men disse piger taget det godt nok i stiv arm.

Grundet Annas succes i arbejde har vi måttet lukke webshoppen Aktivt Hundeliv. Det var simpelthen ikke timer nok til dette arbejde. Dette giver dog mere tid til kerne arbejdet med hundene.

Foreningsarbejdet fik desværre et skud for boven. Mine tanker omkring balance i jagthundens udvikling og det overordnede jagthunde arbejdede blev skudt ned. Det har været lærerigt at sidde med i forskellige bestyrelser. Ord, som troværdighed, loyalitet, egoisme, ærlighed m.fl. har fået hel ny betydning og jeg har virkelig fået nogle hak over min nok naive tro på mennesker. Nederdrægtigheden har nået ny bund. Heldigvis er der håb. Jeg mærker en stigende støtte til det troværdige arbejde rigtigt mange rundt i Europa udfører med racen. Sandheden fornægtet sig ikke i sidste ende.

2016 står for døren. Arbejdet med hundene fortsætter. Et kuld hvalpe byder sig forhåbentligt på. En succes for BiancoRosso er det pres der er på hvalpelisten. Jægere og hundefolk der ønsker en Bracco Italiano til jagt og aktivitet henvender sig og dette er i sidste ende det ultimative succes kriterie for en stående jagthunderace.

Vi forventer et kuld hvalpe fra MARKPR Compratriota di Bonfini Idil (Nelly) og MARKPR DKCH DKV12 DKKV12 DKKV13 Biancorosso Baldo Di Gregorio (Båtsman) i 2016. En kombination vi har høje forventninger til. Kvaliteten er testet af og fundet særdeles i orden både på udstilling, jagtprøver og sundhed i Danmark. Hvad mere kan man ønske sig.
Håber vi ses i det nye år.

Godt Nytår0 kommentarer