24. dec. 2013

2013

Så er vi tæt på udgangen af 2013 og det er tid til refleksion. Hvad skete der i årets løb, har vi udnyttet tiden og hvad bringer næste år.

Tiden har vi udnyttet!

Starten af 2013 begyndte med de mørke tider. Men som alle andre med interesse for jagthunde, så er der aktivitet. Januar er jagtmåned og der er mange gode timer i dette for hund og jæger. Derefter er der lidt regulering af krager. Men hundetræningen startede så småt og dette imod markprøverne.

Vi kom ikke langt ind i 2013 før Båtsman fik sit første resultat på udstilling. Hans Årets racevinder 2012 skulle afprøves og over året skulle det vise sig, at det lykkedes. Båtsman fik titlen årets racevinder 2013. En god andel i den titel tilfalder Dorte Sørensen fra Kennel Eden Rose der handlede Båtsman flere gange over året. Så kan vi med sindsro sige, at han har bevist sit værd i ringen.På prøverne gik det endnu bedre. Luna og John Markussen opnåede deres første markprøve præmiering i et svært og koldt forår. Dermed blev hun kun den fjerde Bracco Italiano der i Danmark kan pryde sig med titlen MARKPR.


Der gik ikke lang tid derefter før Alfredo og Rikke PyndtBrøndum lige skulle bevise deres alsidighed fra året før og tog en 3. Præmie på Schweiss.


Foråret blev igen en alsidig og god blanding imellem udstilling og prøver.

I samme periode skulle vi have vores C-kuld. Det blev ikke, som planlagt. En enkel han hvalp blev det til, Bello. Han fik forfærdeligt megen kærlighed og al for megen mælk. Til sidst måtte vi dog tage den lidt trælse beslutning, at han skulle have et nyt hjem. Heldigvis et sted tæt herpå, så vi skal nok komme til at se mere til ham.


Over sommeren fik vi trænet og specielt Luna og JohnMarkussen fik udbytte. På efterårets markprøver opnåede de en fantastisk 1. Præmie, hvilket kun før er opnået af Lunas mor Bambi. Noget, som dog helt sikkert vil ske for flere over tid.


For lige at sætte den præstation i relief, da tog Luna ogJohn en måned før på schweiss prøve og opnåede også en 1. Præmie.

Både Alfredos og Lunas resultater i 2013 sætter jeg stor pris på, da de beviseligt viser den alsidighed racen rummer og derfor skal udnyttes, samt udvikles. Deres resultater bemærkes. Når jeg snakker med forskellige inden for de stående jagthundes organisation i Danmark, så møder jeg flere og flere der har oplevet racen det ene eller andet sted i forbindelse med prøver og jagt.

Båtsman fik denne sommer også bestået apporteringsprøven. Han har udviklet sig meget i år og på jagt har jeg nu den jagthund, som allerede i år har taget over Bambis arv.

En lille sidebemærkning på året var Bambis 3. Præmie på en efterårsmarkprøve. En prøve, hvor Luna var tilmeldt, men hun røg i løbetid, så vi fik lov til at stille Bambi. Sidst hun var afsted var for tre år siden, men hun gik skidegodt.

Alt i alt har Kennel BiancoRosso hunde markeret sig stærkt på udstilling, på prøver, samt ikke mindst her i efteråret på jagt.

Dette efterår har været en drøm. Det har været jagt i den lokale jagtforening og ikke mindst invitationer af gode naboer. Både Bambi og Båtsman har leveret. Specielt har Båtsman udviklet sig så positivt, at jeg i ham nu også har en fuldt ud jagthund.


Selve arbejdet med egne og venners hunde har i 2013 kun været en del af aktiviteterne. I Klubben for Jagthunde uden Specialklub fortsætter udviklingen rigtigt positivt. Markprøven blev gennemført, bladet ”Jagthunden” kommer nu ud til endnu flere medlemmer, flere muligheder for udstilling blev etableret. Nye tiltag er sat i søen og andre er på vej. Arbejdet i KJS er en direkte konsekvens af den vision der blev lagt for kennelen år tilbage og er i tråd med samme.
Arbejdet med agerhøns har udviklet sig og jeg har taget initiativ til Løkken/Vrensted Markvildtlav. Dette arbejde er også en direkte konsekvens med passionen for Bracco Italiano og de Stående Jagthunde, som helhed.
2014 står for døren. Nye tanker og tiltag er allerede på vej. Dette inden for Kennel BiancoRosso med venner, KJS (FJD), jagt, Løkken/Vrensted Markvildtlav, Aktivt Hundeliv, samt sidst (først) og ikke mindst familien.
Hele familien bag Kennel BiancoRosso ønsker alle venner og bekendte en stor tak for glæderne og oplevelserne i 2013, samt ønsker alle et lige så godt 2014.1 kommentarer

Fusar Poli sagde ...

Selv tak for et eller endnu et fantastisk år med vores hunde og venskab...
Mange hilsner Lotte og John Markussen