29. dec. 2012

Godt Nytår!


Som vanen tro er det her hos Kennel BiancoRosso tid til et tilbageblik på året der gik og lidt tanker omkring året der ligger foran os.

Som altid bringer livet i vores kennel på op og nedture.

Det er altid bedst at starte med det negative, for så at afslutte med det positive og med et smil.

Det blev desværre ikke noget D-kuld. Men vi håber på at 2013 kan bidrage med dette.

I kennelens tanker omkring racen inkluderer i høj grad det frivillige arbejde der ligges i Klubben for Jagthunde uden Specialklub (KJS).

Såfremt racen skal udvikle sig, som jagthund i Danmark, da kræver det en klub der løfter nogle af de opgaver og aktiviteter en jagthunderace skal have for at udvikle sig. Her tænker jeg specielt på de prøver der giver en test af de jagtlige egenskaber for en race til gavn for avl. Men også de administrative regler der tilgodeser en fremadrettet udvikling og anerkendelse af en jagthunderace. I arbejdet hen imod dette har jeg selv gjort en indsats og dette kræver mange ressourcer specielt i tid. Taberne har været mine egne hunde, men også min familie. Sådan er det. For, at dette arbejde skal være motiverende, så skal glæden i arbejdet være større end de negative aspekter der følger. Jeg må være ærlig og sige, at de udfordringer, som Bracco Italiano og KJS står overfor til tider har overskygget glæden i mit frivillige arbejde. Jeg kan ikke selv undsige mig for, at være medvirkende til dårlig stemning, da min personlighed og holdninger i situationer kan være stødende for nogen. Men jeg må indrømme, at de løgne, trusler, intriger, egoisme m.m. man møder i dette hundearbejde er meget demotiverende, ødelæggende for racen og de enkelte hunde. Jeg er ikke i tvivl om, at dette vil fortsætte. Dog håber jeg på, at det i mindre grad vil påvirke mine egne omgivelser.

Som sagt, jeg skal ikke undsige mig for i andres øjne at galpe op.

Men ærligt talt: Vil man bidrage med sine holdninger og forventer at der bliver rettet ind efter dem, så må man også yde!

Jeg har yderligere den holdning, at vil man udvikle racen i Danmark/Norden, så må man også ligge sit arbejde i denne del af verden og bidrage!

Jeg opfordrer alle med KJS racer til at stille sig selv det spørgsmål: Hvad bidrager jeg egentligt med for udviklingen af min race i Danmark?

De positive sider i det frivillige klubarbejde er der heldigvis meget af. Jeg har været bidragende til, at racen nu kan opnå jagt-, brugs- og sporchampionat. Jeg har været medvirkende til, at FJD er positivt indstillet overfor KJS’s stående jagthunderacer, jeg har været bidragende til, at KJS nu får tilgang til bladet ”Jagthunden” og ikke mindst få en markprøve under KJS på benene. Alt dette har andre i klubben også bidraget med og dette skal de fra min side have stor tak for.

Specielt Markprøven har været en herlig oplevelse. Her samledes mange af de ligesindede og der kom deltagere helt fra Sverige for at støtte op om projektet. Hvilket for mig er et godt tegn for den fremtid jeg ser KJS udvikle sig hen imod.

For BiancoRosso hundene blev 2012 også et godt år.

Flere historiske resultater for racen i Danmark er komme i hus. Dette igennem rigtigt god hundearbejde hos de respektive hundeførere.

Alfredo og Rikke har bevist, at racen kan gennemføre den svære Vand- & Slæb, samt ræveslæb. Samtidigt har de gjort sig særdeles godt på udstilling.

Luna og John fik apporteringsprøven i hus og viste sig godt på markprøverne.

Båtsman blev Dansk Udstillingschampion. Dette igennem god hjælp fra Dorte (Kennel Eden Rose). Dorte og Båtsman er knald dygtige sammen i udstillingsringen, hvilket jeg er meget taknemmelig for. Han fik også vist sine evner på markprøverne.

Flere andre resultater kan nævnes. Ikke mindst de gode jagter, som hundene har været en del af. Alt sammen noget der giver racen et positivt indtryk hos tilskuere og interessenter.

Det er også blevet til en enkel træningsweekend og løbene træning over året. Noget som jeg elsker at lave, for jeg kan se, at træningen giver resultater på prøver, men også glade hunde og ejere.

Alt i alt et godt år for hunde og kennel.

Tak til alle for at bidrage positivt til dette.

Hvad så med 2013?

Hver enkel med en BiancoRosso hund har nok allerede nu sat sig nogle mål, hvilket både er sundt for hund og fører.

Jeg har også mine mål og forhåbninger med 2013. Jeg ser et fortsat fremadrettet arbejde i KJS, som noget der skal ligges ressourcer i. (KJS, Markprøve, FJD, Markvildtudvalg, m.m.)
For egne hunde vil jeg forsøge med mere tid til træning, dette gerne i kombination med fælles træning.
Jeg er sikker på, at 2013 vil bidrage med udfordringer også helt sikkert en del fyldt med glæder.

Når jeg ser tilbage på 2012, så kan jeg med sindsro sige, at Kennel BiancoRosso hunde, førere og venner har bidraget. Hvilket jeg er stolt af.

Rigtigt Godt Nytår!

1 kommentarer

Lotte sagde ...

Der var engang en klog person som sagde til mig "man ser mere når man glor" Det kunne måske omskrives til "man høre bedre når nogen galper op" :) Hvis bare alle vidste hvad Anna og dig ligger i arbejdet med hundene. Foruden et stort frivilligt arbejde er der fuldtids job med mange inden/udenlands rejser væk fra familien med tre små/stor piger. Her tager Anna over med pasning rengøring deltidsarbejde/fuldtids arbejde ude og hjemme og alle med børn ved hvad dette indebærer. Tak fordi i gør et stort arbejde. Alle burde sætte pris på det, vi gør ihverttilfælde, Knus