30. dec. 2011

Godt Nytår!


2011 er på sidste slag og 2012 står lige om hjørnet.

2011 har været et begivenhedsrigt år på godt og ondt hos Kennel BiancoRosso.

Den værste hændelse var, at Champion Fiorucci Di Ala D'Oro (Rucci) og Freccia Celeste (Freddie) blev sendt over til de evige jagtmarker. Har man jagthund opstår på et tidspunkt, hvor det aktive liv hos hunden ikke er mere. En svær, men nødvendig beslutning blev taget og nu er kun minderne tilbage, men dem er der heldigvis mange gode af.

En anden kedelig hændelse var kennelens brud med Kennel Di Ala D’Oro. Et brud vi var utroligt kede af, men også et brud der har givet luft til egne ideer og fokusering på egne hunde.

2011 har været med stadig fokus på kennelens Vision:

Kennel BiancoRosso vil have racen Bracco Italiano anerkendt, som jagthund i Danmark.

Igennem B-Kuldet og deres nye ejere/førere har der været en markant forøgelse af jagtrelateret arbejde omkring Bracco Italiano i Danmark.

Igennem to Trænings Weekender har kendskabet til racen hos deltagerne, herunder jeg selv, blevet forøget. Derudover har jeg afholdt en enkel træningsdag i regi af Klubben for Jagthunde uden Specialklub (KJS, www.kjs.dk). For de Nordjyske BiancoRosso hunde har der desuden været ugentlig træning over det meste af sommeren. Alt sammen noget der vil fortsætte i det nye år.

Da vi nåede til efteråret kom der således 4 B-kuld hunde med på danske markprøver. En historisk forøgelse af antallet (Tidligere har der kun været 4 Bracco Italiano på markprøve i Danmark). Inkl. MARKPR. Bambaia Di Ala D'Oro (Bambi) havde vi dermed 5 Bracco Italiano på danske markprøver dette efterår. Noget som er blevet bemærket helt op i toppen af de stående jagthundes kredse.

Alle fra B-kuldet har med succes i en alder af 15 mdr. været på deres første jagt. Ikke noget jeg normalt tilskynder i en så tidlig alder, men det er et tegn på, at ejerne forstår deres hund og giver dem udfordringerne på en balanceret måde.

Biancorosso Biagio Pagano (Fanø Drengen) har jeg været heldig og opleve i sit eget element i naturskønne omgivelser på Fanø. Han skal nok blive en god Sneppehund.

Biancorosso Bruno Boni (Enzo) er også under en god udvikling til jagthund under kyndige vinger.

Biancorosso Baldo Di Gregorio (Båtsman) ligger her og hygger sig i kurven. Han har også været på sine første jagter. Han bidrog på markprøverne i efteråret og havde sin debut på udstilling med Exc.JK Plac.1 CK 2.BHK R.CERT.
På sundhed har han testet HD A og AD 0.

Biancorosso Bruno Cipolla (Alfredo) har udviklet sig særdeles flot. På jagt har han allerede gjort sig bemærket, har bidraget på markprøve og fik debut på udstilling i Herning med Topresultat, Exc.JK Plac.1 CK 1.BHK CERT BIR.
På sundhed har han testet HD B og AD 0.

Biancorosso Barbara Fusar Poli (Luna) har udviklet sig til en lovende jagthund og vil på markprøve helt sikkert opnå resultater. Ikke mange hunde får af en dommer på markprøve ved frokosten ros til skyerne, men det gjorde Luna. Luna har også været på jagt og haft sin debut på udstilling med Exc.JK Plac.2 CK 2.BTK R.CERT.
På sundhed har hun testet HD A og AD 0

Biancorosso Brigida Giorgi (Ella) er der også krudt i. Hun vil vi også høre mere til i 2012. Har gjort sig positivt bemærket på markprøve, samt på debut i udstillingsringen med Exc.JK Plac.1 CK 1.BTK CERT BIM. Var nyligt på sin første rigtige jagt.

De udenlanske B-kuld hunde har også gjort sig bemærket. Bl.a. har Biancorosso Benedetta Sabatini (Balda) af præsidenten for Societa Amatori Bracco Italiano (S.A.B.I.) fået 1.Exc. bedste junior på en stor udstilling i Holland.

A-kuldet har specielt igennem Amanda i Aulico Kennels og hendes arbejde i USA også bidraget særdeles positivt på jagtsiden.

Overordnet set har specielt B-kuldet i Danmark tilføjet et langt højere løft af kennelens vision end jeg nogen sinde kunde håbe på. Dette skyldes først og fremmest det arbejde Tenna, Rikke, Kristian, Frank og John har lagt i deres hunde.

Men det er ikke kun i det praktiske arbejde der er gjort en indsats.

I KJS er der udført et stort administrativt arbejde. KJS har til DKK indstillet regler for Jagt/Brugs og Spor-championat, samt krav for deltagelse i brugsudstillingsklassen. Indstillinger jeg er meget glade for, da disse er et signal om, hvilken vej vi ønsker racen skal gå og hvem racen skal henvende sig til. I mit arbejde, som næstformand i KJS er jeg ret målrettet hen imod, at KJS stående jagthunderacer både i accept og i regler får samme vilkår, som de etablerede stående jagthunderacer i Danmark. Ikke alle er enige i min holdning til dette. Men specielt i KJS bestyrelsen har vi en rigtig behagelig debat om tingene. Dette er gavnligt for det fremtidige arbejde.

KJS har i 2011 fået tilbage en observatørpost i FJD (www.fjd.dk). Her deltog jeg sidst på året i møde og præsenterede KJS. Jeg blev taget godt imod, bl.a. fordi flere havde set BiancoRosso hunde på markprøve i løbet af efteråret. KJS fik på dette møde tilladelse til at afholde klubbens egen årlige markprøve, hvilket jeg ser rigtigt meget frem til.

Dermed retter vi øjnene mod 2012. Markprøven bliver selvfølgelig den helt store opgave for KJS, herunder for mig selv, da jeg skal være prøveleder.
Men der vil også i 2012 være fortsat fokus på den videre træning, samt træningsweekender.

2012 bliver også D-kuld år. Jeg glæder mig til at støtte nye hvalpekøbere i den retning, som jeg har set B-kuldet udvikle sig. Jeg tror også, at B-kuldet vil kunne hjælpe med viden og erfaringer. Det skal blive sjovt med endnu større træningsweekender, hygge og sjovt hundearbejde for både hund og menneske.

Rigtigt Godt Nytår
Vi ses 20121 kommentarer

Lotte og John sagde ...

Vi ønsker også jer et godt nytår og takker for mange hyggelige timer i det gamle.
De kærligste hilsner fra Lotte og John